lunes, 28 de septiembre de 2009

El carrat de BaumaPer ser el primer dia, en Xavier ens proposa un formatge dels clàssics de Catalunya: El formatge Carrat. El carrat que elabora en Toni Xueca a Borredà és un formatge singular. Sense cap dubte un dels millors formatges de Catalunya dins de la seva categoria.
El Carrat és un formatge elaborat amb llet sencera de cabra pasteuritzada. Es de pasta tova i coagulació làctica. La seva crosta està feta amb carbó natural alimentari i amb fongs del tipus pennicillium candidum. Aquest combinació li confereix un aspecte i una textura molt característics que marquen la seva personalitat com a formatge. Se li dona una maduració compresa entre 21 i 30 dies.
En tallarlo ens adonem que té una textura que va variant. Prop de la crosta presenta una textura molt cremosa, quasi líquida que es va compactant a mesura que ens apropem al centre del formatge.
En boca presenta una textura tova, molt untuosa i fresca. La seva acidesa està perfectament controlada, amb un sabor cítric, d'olor i intensitat mitja amb notes de nata fresca i records d'iogurt. Aromes de cabra molt nets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario