lunes, 26 de octubre de 2009

ECOMENJA, ÀPATS ECOLÒGICS A LES ESCOLES



Ecomenja, una nova iniciativa de menús col·lectius ecològics

· Amb l’objectiu de fomentar un ensenyament del gust i una alimentació més sana entre els escolars, Ecomenja, impulsada pel cuiner Joan Maria Ribas, és una de les primeres empreses catalanes que afirma oferir menús íntegrament ecològics. L’empresa, amb seu a Vic, inicia el seu servei amb dues escoles el pròxim setembre i espera incorporar clients d’altres sectors com centres de salut.
· Joan Maria Ribas vol aprofitar tota l’experiència acumulada com a xef del Restaurant Melba, de Vic, especialitzat en cuina ecològica i que va tancar a finals de juny, per engegar aquesta nova iniciativa que començarà al pròxim setembre donant servei a dos clients, el CEIP Can Basora de Mollet (Vallès Oriental) i el CEIP de Vallcebre (Berguedà). “Veiem que hi ha un nínxol de mercat important però també ens mou tota la feina a fer pel que fa a l’educació del gust i dels valors d’una alimentació sana entre els nens”, explica Ribas. A banda de les dues escoles, l’empresa està a punt de tancar un acord per assumir la cuina d’una institució relacionada amb la salut, un altre dels sectors que s’han marcat com a prioritaris “perquè una alimentació ecològica els pot ser molt beneficiosa”, segons Ribas, finalista d’aquest any al premi al Millor Cuiner de l’Any convocat pel Fòrum Gastronòmic.
· Ecomenja, societat que el cuiner ha format amb la seva dona, es farà càrrec tan sols de la gestió del menjador als centres que comptin amb cuina pròpia a través d’un equip d’onze persones que s’encarregaran d’elaborar els menús amb aliments ecològics certificats i ensenyaran als escolars els beneficis dels mateixos a través d’activitats lúdiques. Els productes, des de les verdures, llegums, carns, fruites, oli, espècies, farines i fins als detergents, seran 100% ecològics, es compraran preferentment a productors locals o bé de l’àmbit català ja que així “seran més frescos i conservaran totes les propietats” i es cuinaran cada dia. Pel que fa al preu, el menú costarà el mateix que un de convencional, és a dir, “6,20 euros, com marca la legislació”. Tot i així Ribas assegura que amb dues escoles el servei ja els és rendible.
· Un altre dels objectius de la nova empresa és establir sinèrgies tant amb els pares dels nens que es queden al menjador com amb els pagesos que fan de proveïdors. És per això que estan treballant amb un programa d’activitats complementàries, com conferències i xerrades per part d’entitats com Acció Natura, al Garraf, que promou el consum responsable del peix entre col·lectivitats i restaurants, i visites guiades a explotacions agrícoles i ramaderes. Ecomenja té la seu a Vic (Eix Onze de Setembre, 37).
· TELÈFON: 93 883 34 96 / 686930122

No hay comentarios:

Publicar un comentario