lunes, 5 de octubre de 2009

LA LLET D'OVELLA DE MAS MARÇÈ




La cinquena edició dels premis innofòrum que es va celebrar en el fòrum de Girona, van guardonar en la categoria de gust més innovador a l’empresa mas Marcè de Siurana d’Empordà amb la llet d’ovella ripollesa en la categoria de producte de concepte més innovador.

I a un servidor li fa especialment content per vàries raons: per què és una llet d’ovella ripollesa, una raça autòctona catalana i que s’està reintroduïnt de nou als ramats, tot i que dóna molt poca producció en front d’altres races d’ovelles. Per tant, cal felicitar a aquest col·lectiu de pastors que valoren la qualitat d’una bona raça, que fa una carn excepcional i en descendència, una llet de qualitat.

Perquè l’elabora en Manel, un jove pastor que després de passar per altres feines, torna a la casa pairal per posar-se mans a l’obra amb la seva família i aquest nou projecte, amb un estil de vida, que per la seva duresa, poques persones volen fer, i que sense ells, la cultura gastronòmica i alimentària de Catalunya davalla a marxes forçades.

I perquè es tracta d’una llet que és la llet! I mai més ben dit. Blanca con un llençol acabat de planxar, dolça com la mel, fina com un peça de música de cambra, natural com les mateixes ovelles, saludable perquè surt d’una bona alimentació, autèntica com pocs productes que trobem al mercat.

Fent país amb bon producte. SI senyor!

No hay comentarios:

Publicar un comentario